Gallery

PC060685 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Join us on WeChat

qrcode_for_gh_057c17d8980e_258

Join us at Facebook

TerugBlik – Looking back at the 100th years event at KIT

The TerugBlik is the name for articles regarding our past events. This weeks TerugBlik is about the 100 years event at the Koninklijke Instituut voor de Tropen. (Royal Tropical Institute) The TerugBlik for the Summer Sailing Event will follow up shortly! The TerugBlik is written in Dutch

Een zeer geslaagd event!
Dragons Businessclub heeft wederom een geslaagde netwerkevenement georganiseerd, dit maal op 7 juni jl. in het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) in Amsterdam. Het was een groot succes; er kwamen 230 Nederlandse en Chinese ondernemers en professionals bijeen en ze genoten van het plenaire gedeelte, de netwerkborrel en het buffetdiner. Deze speciale bijeenkomst stond in het teken van het thema ‘100 jaar Chinees ondernemerschap in Nederland’ en werd samen met Rabobank Amsterdam, Inspraak Orgaan Chinezen (IOC) en Stichting 100 jaar Chinezen in Nederland georganiseerd.

De avond
De avond begon gemoedelijk, de sfeer was goed en de deelnemers waren enthousiast. Er werd al druk kennis met elkaar gemaakt, terwijl anderen hun netwerkrelaties verder onderhielden. Na de hartelijke ontvangst in de imposante Marmeren Hal van het Tropeninstituut, waarin ook een presentatie van oude zwart/wit foto’s van Chinezen in de jaren ’30 tot ’80 werd geprojecteerd, was het tijd voor het hoofdprogramma. De deelnemers, die in 1e instantie druk met elkaar in gesprek waren, liepen door naar de Grote Zaal van het KIT.

Opening door burgemeester Van der Laan
De Grote Zaal leek op een chique klassieke theaterzaal en de stoelen zaten net zo comfortabel als in een Pathe-bioscoop. Chang Wong, voorzitter van Dragons Businessclub heette iedereen welkom samen met de vertegenwoordigers van Rabobank Amsterdam, Inspraak Orgaan Chinezen (IOC) en Stichting 100 jaar Chinezen in Nederland. Dit waren respectievelijk Eric Traa, Di Yung Li en Wah Kun Yeung. Na een korte inleiding door de vier organisaties werden burgemeester van Amsterdam, Eberhard van der Laan, en de plaatsvervangend Chinese ambassadeur Zhang Jin Xiong het podium opgeroepen. Beiden gastsprekers werden gevraagd om het het evenement officieel te openen met een gezamenlijke slag op een klassieke Chinese gong. Na de Chinese gong ging het hoofdprogramma van start met een aantal interessante en leerzame presentaties van drie deskundigen. Dat waren prof.dr. Ewald Engelen van de Universiteit van Amsterdam, dr. Boudie Rijkschroeff van het Inspraak Orgaan Chinezen en Jochum Haakma, voorzitter van het Nederlands Centrum voor Handelsbevordering en voormalig consul-generaal in Shanghai en Hong Kong. Ieder van hen deelde zijn inzichten en ervaringen op een aansprekende wijze over het thema ‘100 jaar Chinees ondernemerschap in Nederland’. De aanwezigen waren na afloop erg positief over de inhoud en de sprekers.

Netwerken in plezierige sfeer
Na het hoofdprogramma togen de deelnemers naar de Marmeren Hal voor de borrel en aansluitend het dinerbuffet. Dit netwerkgedeelte werd muzikaal omlijst door een Chinese Guzheng speler (Chinese liggende harp). Het dinerbuffet werd gesponsord door Wah Kun Yeung van het gerenommeerde Chinese specialiteitenrestaurant Oriental City in hartje Amsterdam.
De aanwezige ondernemers hebben zich goed vermaakt met het lopend buffet. De meesten maakten tijdens het opscheppen van hun eigen bord kennis met elkaar, terwijl zij in de rij stonden. Het netwerkgedeelte duurde tot laat in de avond en aan het eind was nog een groep ‘die hards’ aanwezig. Ondanks de staking van het openbaar vervoer op die dag in Amsterdam was de opkomst hoog. Gelukkig had Dragons Businessclub in samenwerking met het IOC reeds vooraf geanticipeerd op de OV-situatie. IOC zette een pendelbus tussen Amsterdam CS en het Tropeninstituut in. Deze extra service werd door velen als erg prettig ervaren.
Al met al was het een geslaagde bijeenkomst, zowel vanuit organisatorisch als inhoudelijk oogpunt.

Door Yuyo Tsen.

Comments are closed.