Gallery

PC060685 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Join us on WeChat

qrcode_for_gh_057c17d8980e_258

Join us at Facebook

Christmas Charity Event dec 2009

Glitter, Glamour & Glory

_dsc8414.jpg

Op vrijdag 18 december 2009 organiseerde Dragons Businessclub het jaarlijkse Christmas Charity Event. Dit jaar vond het evenement plaats bij De Gouden Wok in Den Haag. Het thema van deze avond was ‘Glitter, Glamour & Glory’ dat zich uitte in een feestelijk versierde lounge en glamorous geklede bezoekers. Ondanks de hevige sneeuwbuien heeft Dragons ruim 80 deelnemers kunnen verwelkomen.

Dragons Businessclub voorzitter Chang Wong opende deze feestelijke avond, waarna Rabin Baldewsingh, wethouder voor Burgerschap, Deconcentratie, Leefbaarheid en Media van de Gemeente Den Haag het woord nam. In zijn speech benadrukte wethouder Baldewsingh dat de gemeente Den Haag een stad is waarin mensen van verschillende culturen en werelddelen samen kunnen zijn; een stad die kracht uit haar diversiteit haalt. Wethouder Baldewsingh bedankte de Dragons Businessclub om met dit Christmas Charity Event aandacht te vragen voor Alzheimer onder Chinese ouderen in Nederland.

Vervolgens gaf Asje van Dijk, Gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland zijn speech. Van Dijk belichtte in zijn toespraak de sociale problemen rondom Chinese ouderen. De Chinese ouderen leven al heel lang in Nederland ver weg van hun thuisland. Voor hen is het moeilijk om toegang te vinden tot het sociaal gezondheidssysteem in Nederland. Chinezen zijn van oudsher gewend om altijd voor zich zelf te zorgen. De samenleving is echter aan het veranderen. Zo ook in China, waar Vice Gouverneur regelmatig komt en daar onder de indruk is van de enorme ontwikkelingen op het gebied van gezondheidszorg. De provincie Zuid-Holland zal in 2010 haar vijfjarige relatie met Shanghai vieren met een speciale life science week tijdens de Shanghai World Expo, waar ook de zorg voor gehandicapten een thema is die belicht zal worden.

Na de toespraak van de Gedeputeerde Van Dijk, nam Winnie Cheung, bestuurlid van het Inspraak Orgaan Chinezen (IOC) het woord. Winnie Cheung vertelde over haar bezoek, dat ze samen met een groep van 20 jongeren uit Nederland bracht, aan de provincie Sichuan waar 2 jaar geleden de grote aardbeving plaatsvond. Deze studiereis naar het aardbevingsgebied werd georganiseerd door het IOC in samenwerking met enkele andere organisaties in het kader van Global Partnership for Developmental Cooperation met susbsidie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Het doel van deze reis was om jonge mensen een eigen verslag te laten leggen over de jongeren in het aardbevingsgebied in Sichuan. Alle Nederlandse deelnemers hadden vervolgens de taak om hun verhaal door te geven aan minstens 150 andere personen. Tijdens deze reis bezochten zij enkele projecten die met Nederlandse subsidies zijn opgezet: o.a. het bouwen van nieuwe scholen en het ontwikkelen van nieuwe lesmethodes. Deze projecten zijn mede ondersteund door de donaties van de Dragons Businessclub Christmas Charity Event van 2008. “Ondanks de vele verliezen van de aardbeving kijken de jongeren in Sichuan krachtig en positief tegen het leven”, aldus Winnie Cheung.

Het goede doel van de Christmas Charity Event van dit jaar is Stichting Alzheimer Nederland. Marco Blom van Alzheimer Nederland gaf een presentatie over een nieuw project om de Chinese gemeenschap voor te lichten over Alzheimer. Nu de levensverwachting steeds hoger wordt, zal dementie relatief vaker voorkomen, ook onder minderheidsgroepen. Bij de behandeling van dementie is het belangrijk dat deze ziekte in een vroeg stadium wordt aangepakt. Alzheimer Nederland heeft inmiddels al projecten waarin de Surinaamse, Turkse en Marokaanse minderheidsgroepen in Nederland worden voorgelicht over dementie. Hiervoor zijn speciale toolkits ontwikkeld waarmee vertegenwoordigers, afkomstig uit deze minderheidsgroepen, trainingen krijgen over de verschillende aspecten met betrekking tot dementie, zodat zij hun achterban beter kunnen voorlichten. Dit programma wil Alzheimer Nederland nu ook ontwikkelen voor de Chinese gemeenschap in Nederland. Het project om de Chinese gemeenschap voorlichting te geven over dementie heeft nog geen financiering. Met de Christmas Charity Event wil Dragons Businessclub een start maken om dit project te ondersteunen. De gasten van deze avond konden met de aankoop van loten een donatie geven aan dit project. Met dank aan de sponsors van de Dragons Businessclub werd een groot aantal prijzen gedoneerd, variërend van dinerbonnen tot vliegtickets naar Hong Kong. Dankzij het kopen van vele loten door de bezoekers is een bedrag van ca. € 1500,= voor Alzheimer Nederland opgehaald.
Het Chrismas Charity Event werd compleet gemaakt met een feestelijk buffet van De Gouden Wok en muziek van DJ Akin.

Bekijk de foto’s van het evenement/view the photographs of the event

Comments are closed.