Gallery

PC060685 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Join us on WeChat

qrcode_for_gh_057c17d8980e_258

Join us at Facebook

Nederland-China: 24-uurs economie? Mei 2009 Amsterdam

26 mei 2009 – Kamer van Koophandel Amsterdam

_DSC5619

Centraal stond de vraag: ‘Nederland-China, 24-uurs economie?’. De Voorzitter van de Dragons Business Club, de heer C. Wong, legde deze stelling voor aan de aanwezigen van de bijeenkomst en vroeg om hun mening. Weinig verrassend gaven de gegadigden aan dat China hoogstwaarschijnlijk wél tot deze categorie landen behoort. Echter, weinig mensen beseften dat Nederland (potentieel) ook tot de landen behoort waar de 24-uurs economie sterk in opmars is of dat de 24-uurs economie zich wellicht reeds in haar midden heeft gevestigd.


De heer Kooren van de Rabobank vertelde over het gebruik van moderne communicatiemiddelen in ons dagelijkse leven. Meer specifiek ging hij in op hoe de Rabobank deze middelen inzet ten dienste van de verschillende doelgroepen in een 24-uurs economie.

Wethouder Gehrels wordt in de politieke wandelgangen ook wel de ‘Olympische wethouder’ genoemd. Deze naam is haar opgedragen omdat zij tijdens de Olympische Spelen van 2008 zich sterk heeft gemaakt voor Amsterdam, ‘the maverick of Europe’. Een samenwerking met Amsterdam biedt China de mogelijkheden om niet alleen de label ‘MADE IN CHINA’ maar ook de label ‘CREATED IN CHINA’ te dragen. Deze uitdaging staat China in de zeer nabije toekomst te wachten.

De heer A. Wong, manager van Cathay Pacific vertelde over haar nauwe samenwerking met ‘Dragonair’ uit Hong Kong. Vanuit Hong Kong kunnen passagiers voortaan alle bestemmingen in China bereiken. Cathay Pacific heeft bewust gekozen om niet te bezuinigen op haar personeel. Dit blijkt achteraf een juiste keuze te zijn geweest. Dit jaar heeft Cathay Pacific de Airline of the Year 2009 Award’ gewonnen. Cathay is ook sterk in het vervoer van farmaceutische producten, een tak van sport die niet conjunctuur gevoelig is gebleken.

Meer dan tien jaar geleden opende mr. Holthuis zijn deuren in Shanghai en bouwde hij daar aan zijn ‘Guan Xi’. Het advocatenkantoor vervult een portaalfunctie tussen het Oosten en het Westen. Onder andere vertelde mr. Holthuis over de verschillende rollen van de advocaat in het Westen en de in het Oosten. De advocaat in het Oosten vervult een minder inhoudelijke, maar meer een administratieve rol. Verder heeft de lokale overheid het vaak voor het zeggen. Dit besef kan veel problemen achteraf voorkomen.De 24-uurs economie komt bij HIL International Lawyers tot uiting doordat er rond de klok wel mensen aan het werk zijn.. Hierbij maakt zij gebruik van het tijdsverschil tussen Nederland en China. Als men de Nederlandse en de Chinse werkdag optelt, bevat een productieve dag ineens 14 tot 15 uur.

Volgens goed traditioneel gebruik werd deze bijeenkomst van de Dragons Businessclub afgesloten onder het genot van een warme maaltijd en een koud beverage.

De 24-uurs economie kan o.a. worden gezocht in de moderne communicatiemiddelen, het streven naar innovatieve ideeën/samenleving, het geloof in de staff als de ‘key-assets’ van de onderneming en de doorbreking van de tijdzones. De 24-uurs economie is er al, nu dient alleen de overtuiging van haar bestaan nog tot ons door te dringen.

Goddin Lee.

Bekijk de foto’s van het evenement/view the photographs

Comments are closed.